Ciklus komorne glazbe u HDA

U utorak, 29. travnja u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva održat će se koncert Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba“ Gudačkog kvarteta Rucner s početkom u 20,00 sati. Uskršnji koncert „Proljeće“ prvi je ovogodišnji koncert iz Ciklusa koji traje već dvanaestu sezonu. Gosti koncerta su Djevojački zbor „Zvjezdice“ pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca. Na programu će se izvoditi djela J. Haydna, J. S. Bacha, W. A. Mozarta te hrvatskih skladatelja J. Magdića i T. Uhlika.


Gudački kvartet "Rucner". Izvor: web kvarteta

Hrvatski državni arhiv ove godine pridružio se Gudačkom kvartetu Rucner kao suradnik u realizaciji projekta Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba“ s namjerom revitalizacije i promocije hrvatske glazbene baštine. Dio hrvatskog glazbenog bogatstva pohranjen je i u Hrvatskom državnom arhivu. Riječ je o ostavštinama poznatih hrvatskih skladatelja. Arhiv kao čuvar memorije sudjelovanjem u ovom projektu nastoji podići razinu svijesti o vrijednosti našeg glazbenog kulturnog nasljeđa te pobuditi zanimanje široke publike, ponajviše, mladog naraštaja za hrvatsku glazbenu baštinu koja je neosporno ostvarila europske dosege u glazbenoj umjetnosti.

Ulaznice možete kupiti u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21 radnim danom od 10,00 – 15,00 sati i sat vremena prije početka koncerta. Ulaznice: 30,00 kn i 20,00 kn /đaci, studenti, umirovljenici.

Veselimo se Vašem dolasku.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.