Dani europske baštine i kulturni četvrtak u HDA

Hrvatski državni arhiv poziva Vas na obilježavanje Dana europske baštine 11. rujna od 9 sati. Raspored obilježavanja objavljen je na stranicama Hrvatskog državnog arhiva.

Grb obitelji Tahy, izvor: Wikipedia width=

Također, HDA vas poziva na sat povijesti i kulture na temu “Društveno odgovorno građenje međuratnog Zagreba (1918. – 1941.)” dana 11. rujna 2014. u 18 sati u zgradi Hrvatskog državnog arhiva, na Marulićevom trgu 21, u Zagrebu. Predavanje je priredila dr.sc. Tamara Bjažić Klarin.

O autorici

Dr. sc. Tamara Bjažić Klarin arhitektica je i znanstvena suradnica u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU. Doktorirala je na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje znanstvenog interesa dr. Bjažić Klarin je povijest i teorija arhitekture i urbanizma 20. stoljeća. Surađivala je na znanstvenim projektima Muzeja, Analize i smjernice arhitektonsko-prostornih koncepcija u turizmu na tlu Hrvatske akademika M. Begovida i Modernizam i prostorni identitet Hrvatske u 20. stoljeću akademika B. Magaša.

Autorica je više radova objavljenih u časopisima Prostor, Radovi Instituta za povijest umjetnosti i Život umjetnosti, poglavlja u knjigama i enciklopedijskih natuknica. Scenaristica je emisije Trikultura: Arhitektura i dizajn Hrvatske televizije. Održala je niz predavanja (doktorski studiji Arhitektonskog fakulteta i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu) i izlaganja na konferencijama (IPU, Zagreb i Split; IUAV, Venecija; GHI, Hamburg…). Stipendistica je Vlade Republike Francuske (IFA i FLC, Pariz, 2006.).

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.