Izložba “Mors porta vitae – smrt, vrata života”

U Muzeju grada Zagreba u Opatičkoj 20 u ponedjeljak, 12. prosinca u 19 sati bit će otvorena izložba “Mors porta vitae – smrt, vrata života: stara zagrebačka groblja i pogrebi”. Izložba će biti otvorena radnim danom od utorka do petka između 10 i 18 sati, subotom od 11 do 19 sati, a nedjeljom od 10 do 14 sati. Muzej je ponedjeljkom zatvoren.

Izložba naslovljena Mors porta vitae –  smrt, vrata života: stara zagrebačka groblja i pogrebi tematizira smrt, poimanje smrti, pogrebe i groblja tijekom zagrebačke prošlosti. Isprva zamišljena kao projekt unutar kojeg će se prezentirati lokacije na kojima su se pokapali stanovnici Zagreba, prerasla je u izložbu na kojoj su prikazana materijalna svjedočanstva vezana uz smrt i pogrebni ritual. Stoga je izložba podijeljena u dva dijela.

Više o izložbi možete pročitati na stranicama Muzeja grada Zagreba.

Mors porta vitae - smrt, vrata života: stara zagrebačka groblja i pogrebi

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.