Predavanje u HDA: “Arhivski izvori on-line”

U srijedu, 10. svibnja 2017. godine u 17 sati naša članica i bivša predsjednica HRD-a dr. sc. Vlatka Lemić održat će predavanje na temu “Arhivski izvori on-line” u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21.

Većina tekućih arhivskih projekata i aktivnosti usmjerena je na promicanje arhivske suradnje „bez granica“, povezivanje arhiva s različitim kulturnim i znanstvenim ustanovama, predstavljanje arhiva javnosti, dostupnost arhivskih izvora svima, razmjenu stručnih znanja, stvaranje novih inicijativa i programa i pronalaženju načina za realizaciju inovativnih ideja u praksi.

Predavanje će predstaviti tekuće arhivske projekte u Europi posvećenih on-line dostupnosti arhivskih izvora – Archives Portal Europe, Mapire te digitalne platforme ICARUS konzorcija – Monasterium, Matriculu i Topoteku, na kojima su svima dostupne europska i hrvatska povijest.

Veselimo se vašem dolasku.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.