Karlo II Španjolski

Sljedeći napis izvorno je objavljen na blogu cromagnon.bloger.hr.

Pretpostavljam da imate normalnu porodicu – mamu, tatu, djedove, bake, prabake… i da vaše obiteljsko stablo izgleda ovako:

Većina vas stenje zbog poskupljenja benzina, posjedujete neki stančić i auto pod kreditom, uglavnom, niste baš imućni. Eh, a da su vam preci bili pametni, mogli ste biti vladar pola svijeta. Pogledajte dio obiteljskog stabla španjolskih Habsburgovaca:

Karlo II

Pa sad ti znaj tko su ti djed i baka! Nije bilo nikakvo čudo da se bratići žene, ali ima tu i ujaka i nećakinja i sličnih kombinacija.

Koji geni bi izdržali ovoliku količinu incestuoznog miješanja? Ferdinand I i Ana Češka imali su petnaestoro djece. Više od polovice završilo je u samostanima (ludnicama?) ili je umrlo u ranim godinama. Izgleda da je preljub bio jedini način da se održi loza. Kako izgledaju GMO potomci znamo po njihovim portretima:

Karlo II Španjolski poznat je kao Ukleti jer je vjerovao da je to pravi uzrok njegove deformiranosti. Nije mu palo na pamet (bio je mentalno zaostao) da je pravi razlog to što mu je baka ujedno i teta, a da ga s Ivanom Ludom veže ukupno 14 linija (dvostruki joj je praprapraunuk a ostalih 12 veza je teže objasniti). Redoviti gosti su mu bili egzorcisti kako bi uklonili urok zbog kojeg kralj nije mogao žvakati (gigantski predgriz nastao je potenciranjem kobnog gena miješanjem rođaka), stalno je slinio i nitko ga nije mogao razumjeti zbog prevelikog jezika. Ne, ne znam je li bljuvao zeleno, kao u filmu Egzorcist. Plava krv? Hm, tko zna, možda je i to istina. Mutanti su čudna bića.

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.