MyHeritage kupio Geni.com

Krajem studenog prošle godine vodeće svjetsko rodoslovno sjedište MyHeritage kupilo je svog konkurenta Geni.com u sklopu svog nastojanja da se proširi na američko tržište. Izraelska kompanija koja je vlasnik sjedišta MyHeritage nije otkrila koji je iznos na tu transakciju potrošen, no objavila je da se radi o osmeroznamenkastom broju, a plaćeni iznos kombinacija je gotovine i dionica.

Ovo je osma, dosad najveća akvizicija MyHeritagea od 2005. godine. MyHeritage je u svom domu u gradu Bnei Atarot pored Tel Aviva 2003. godine osnovao sadašnji izvršni direktor Gilad Japhet. U nekoliko godina kompanija je izrasla u sjedište sa 72 milijuna članova i više od milijarde i pol online-profila, s preko 27 milijuna obiteljskih stabala i 151 milijunom fotografija, a sjedište je dostupno u 38 jezika. godine.


Ilustracija, izvor: MyHeritage

Od osnutka, kompanija je, šireći se, kupovala slična sjedišta: godine 2008. kupljen je Kindo, u veljači 2010. kupljen je niz sjedišta pod okriljem njemačke kompanije Online Social Networking GmbH (verwandt.de, moikrewni.pl, dynastree.com). U lipnju 2011. godine kupljeno je poljsko sjedište Bliscy.pl, a u studenom 2011. kupuje američki familylink.com, koji je omogućavao korisnicima pristup u baze podataka s američkim povijesnim dokumentima (popisi stanovništva, matice rođenih, vjenčanih i umrlih te arhive novina).

Osim ove akvizicije, MyHeritage je prikupio 25 milijuna dolara od investicijskih fondova Bessemer Venture Partners, Index Ventures i Accel Partners, što je pola od ukupno prikupljenih sredstava. Ovaj će se novac koristiti za poboljšanje i obogaćivanje povijesnih fondova i njihovu sve veću dostupnost korisnicima širom svijeta te spajanje s drugim sličnim uslugama u svijetu.

Više o kupovini možete pročitati na blogu MyHeritage.

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.