Noć muzeja u Hrvatskom državnom arhivu

Sa stranica Hrvatskog državnog arhiva prenosimo vijest o sudjelovanju HDA u ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja.

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva ove godine sudjeluje 179 muzejskih i drugih kulturnih institucija diljem Hrvatske. U 82 grada i mjesta muzeji, galerije i srodne ustanove u kulturi u petak, 25. siječnja od 18 sati do 1 sat poslije ponoći ponudit će posjetiteljima raznovrsne programe u cilju popularizacije muzejskih sadržaja i privlačenja publike svih uzrasta u muzejske prostore. Hrvatski državni arhiv šesti put sudjeluje u ovoj vrijednoj kulturnoj manifestaciji.

Ulaz je besplatan.

Raspored događanja dostupan je na stranicama Hrvatskog državnog arhiva.

Svi posjetitelji sudjeluju u zanimljivoj nagradnoj igri! U akciju Noć muzeja svake se godine uključuje sve veći broj kulturnih ustanova diljem Hrvatske. Sukladno svojoj djelatnosti, idejama i mogućnostima muzeja Noć muzeja obilježena je specijalnim programima, tematskim vođenjima kroz izložbe i postave, prigodnim prodajama publikacija i suvenira te glazbenim događanjima. Kako bi javnost bolje upoznali s ovom manifestacijom, svake se godine objavljuje publikacija s cjelovitim programom svih uključenih ustanova i drugi promotivni materijali.

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu Noć muzeja u Hrvatskom državnom arhivu!

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.