Noć muzeja u Hrvatskom državnom arhivu

Sa stranica Hrvatskog državnog arhiva prenosimo vijest o sudjelovanju HDA u ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja.

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva ove godine sudjeluje 179 muzejskih i drugih kulturnih institucija diljem Hrvatske. U 82 grada i mjesta muzeji, galerije i srodne ustanove u kulturi u petak, 25. siječnja od 18 sati do 1 sat poslije ponoći ponudit će posjetiteljima raznovrsne programe u cilju popularizacije muzejskih sadržaja i privlačenja publike svih uzrasta u muzejske prostore. Hrvatski državni arhiv šesti put sudjeluje u ovoj vrijednoj kulturnoj manifestaciji.

Ulaz je besplatan.

Raspored događanja dostupan je na stranicama Hrvatskog državnog arhiva.

Svi posjetitelji sudjeluju u zanimljivoj nagradnoj igri! U akciju Noć muzeja svake se godine uključuje sve veći broj kulturnih ustanova diljem Hrvatske. Sukladno svojoj djelatnosti, idejama i mogućnostima muzeja Noć muzeja obilježena je specijalnim programima, tematskim vođenjima kroz izložbe i postave, prigodnim prodajama publikacija i suvenira te glazbenim događanjima. Kako bi javnost bolje upoznali s ovom manifestacijom, svake se godine objavljuje publikacija s cjelovitim programom svih uključenih ustanova i drugi promotivni materijali.

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu Noć muzeja u Hrvatskom državnom arhivu!

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.