Međunarodni dan arhiva u HDA – 9. lipnja 2011.

U četvrtak, 9. lipnja 2011. godine, obilježava se Međunarodni dan arhiva. Program obilježavanja (PDF, 256 kB) prenosimo sa stranica Hrvatskog državnog arhiva.

Raspored događanja

13:00 – 14:00: Okrugli stol „Matičarstvo i osobna stanja građana“ – Dvorana kataloga

Okrugli stol otvoren je stvaratelima i imateljima matičnih knjiga i svim zainteresiranima za podatke u matičnim knjigama, a namjena mu je predstaviti iskustva s područja matičarstva i osobnih stanja građana te upoznati širu javnost s jedinstvenim arhivskim izvorom za genealoška i druga povijesna istraživanja.

UPOZNAJTE ZBIRKU MATIČNIH KNJIGA HRVATSKOG DRŽAVNOG ARHIVA!

16:00 – 20:00: Zbirka matičnih knjiga HDA – Atrij

U Atriju HDA bit će izložena najstarija matična knjiga, primjeri upisa povijesnih ličnosti i druge zanimljivosti iz Zbirke matičnih knjiga HDA.

16:00 – 20:00 Genealoška istraživanja u arhivu – Velika čitaonica
Stalni postav HDA

U Velikoj čitaonici HDA građani će se moći upoznati s mogućnostima i načinima korištenja gradiva u arhivu te dostupnosim izvorima za genealoška i druga povijesna istraživanja, kao i vidjeti Stalni postav HDA.

8:00 – 20:00 Stari Zagreb u dokumentima HDA – Atrij
Prigodna prodaja izdanja HDA

Posjetitelji HDA će moći razgledati i izložbu o međuratnom Zagrebu „Stari Zagreb u dokumentima HDA“ i prisustvovati popratnim filmskim projekcijama te nabaviti izdanja HDA po prigodnim cijenama.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.