Međunarodni dan arhiva u HDA – 9. lipnja 2011.

U četvrtak, 9. lipnja 2011. godine, obilježava se Međunarodni dan arhiva. Program obilježavanja (PDF, 256 kB) prenosimo sa stranica Hrvatskog državnog arhiva.

Raspored događanja

13:00 – 14:00: Okrugli stol „Matičarstvo i osobna stanja građana“ – Dvorana kataloga

Okrugli stol otvoren je stvaratelima i imateljima matičnih knjiga i svim zainteresiranima za podatke u matičnim knjigama, a namjena mu je predstaviti iskustva s područja matičarstva i osobnih stanja građana te upoznati širu javnost s jedinstvenim arhivskim izvorom za genealoška i druga povijesna istraživanja.

UPOZNAJTE ZBIRKU MATIČNIH KNJIGA HRVATSKOG DRŽAVNOG ARHIVA!

16:00 – 20:00: Zbirka matičnih knjiga HDA – Atrij

U Atriju HDA bit će izložena najstarija matična knjiga, primjeri upisa povijesnih ličnosti i druge zanimljivosti iz Zbirke matičnih knjiga HDA.

16:00 – 20:00 Genealoška istraživanja u arhivu – Velika čitaonica
Stalni postav HDA

U Velikoj čitaonici HDA građani će se moći upoznati s mogućnostima i načinima korištenja gradiva u arhivu te dostupnosim izvorima za genealoška i druga povijesna istraživanja, kao i vidjeti Stalni postav HDA.

8:00 – 20:00 Stari Zagreb u dokumentima HDA – Atrij
Prigodna prodaja izdanja HDA

Posjetitelji HDA će moći razgledati i izložbu o međuratnom Zagrebu „Stari Zagreb u dokumentima HDA“ i prisustvovati popratnim filmskim projekcijama te nabaviti izdanja HDA po prigodnim cijenama.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.