Predavanje: “Kako istražiti porijeklo svoje obitelji”

U utorak, 10. siječnja 2017. godine u 18 sati u prostoru Knjižnice Dubrava (Dubrava 51a) gđa. Gordana Hmelina održat će predavanje “Kako istražiti porijeklo svoje obitelji – 300 godina moje obiteljske povijesti”. U predavanju će gđa. Hmelina s publikom podijeliti svoja iskustva u istraživanju povijesti svoje obitelji i upoznati početnike s načinima izrade obiteljskog stabla.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

2 komentara

  1. Branko Jaksic says:

    naime poticem iz porodice Jaksic Save rogenog u Lici 1910 u selu Glogovu po familiarnom predanju poticemo od Gackih Jaksica Otocac koji su bili granicari eto dali je to dovoljno da se utvrdi pravo poreklo ,Usno predanje kaze da su bili junaci granicari i da su se orodili sa porodicom Banjeglavic iz Brinja po babinoj liniji znaci moj otac Milan Jaksic sada pokojni ima cisto licko poreklo a ja njegov naslednik sin jedinac Brenko Jaksic Profesor i akademski skulptor.Slucajno nagem grb i povezem pricu sa stvarnim poreklom.ali tu nastaje problem .koji je pravi grb jJaksica kojima pripadam jer ja sam pronasao cak 4 grba u razlicitim knjigama i postalo je interesantno no ttragajuci za izgubljenim identitetom shvatio sam da mi treba pomoc.Kojoj ja to grani Jaksica pripadam a ima ih vise.molim za odgovor strucnih i bicu zahvalan ako mi pomognete u istrazivanju.

  2. Gordana Hmelina says:

    Najbolje da se sa svojim pitanjem obratite na Hrvatsko grboslovno i zastavotvorno društvo !

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.