Nezaobilazna ostavština Iblerovih

O tragovima koje su u hrvatskoj kulturi i medicini ostavili kontroverzni  pravaški novinar i književni kritičar Janko Ibler,  njegovi sinovi i unuci – briljantni  arhitekt Drago i vrhunski liječnik Stanko sa suprugom Nelom, akademik Vladimir i veleposlanik Mladen, kao i o njihovim zanimljivim životnim pričama govorit će naš član g. Vladimir Matek.

Budući da je uobičajeni prostor naših okupljanja u Hrvatskom državnom arhivu zauzet, predavanje će se održati u srijedu, 10. travnja 2019. godine u 18 sati u dvorani Knjižnice Dubrava, Avenija Dubrava 51a, 10000 Zagreb.

Tramvajska stanica za linije 4, 7 i 11 u neposrednoj je blizini, a za one koji dolaze autom ima parkirnih mjesta sa stražnje strane (pristup kroz Grižansku, uz Dom zdravlja).

Vladimir Matek

Od 2009. do 2013. bio je hrvatski veleposlanik u Stockholmu, a prije toga pri OESS-u i međunarodnim organizacijama u Beču (2002. – 2008.) te pri Vijeću Europe u Strasbourgu (1996. – 2000.). Prije ulaska u diplomaciju radio je – iako je diplomirao medicinu - kao vanjskopolitički novinar u „Večernjem listu“, a bio je i dopisnik „Vjesnika“ iz Pariza. Od umirovljenja potkraj 2013. godine istražuje obiteljsku povijest.

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.