Nezaobilazna ostavština Iblerovih

O tragovima koje su u hrvatskoj kulturi i medicini ostavili kontroverzni  pravaški novinar i književni kritičar Janko Ibler,  njegovi sinovi i unuci – briljantni  arhitekt Drago i vrhunski liječnik Stanko sa suprugom Nelom, akademik Vladimir i veleposlanik Mladen, kao i o njihovim zanimljivim životnim pričama govorit će naš član g. Vladimir Matek.

Budući da je uobičajeni prostor naših okupljanja u Hrvatskom državnom arhivu zauzet, predavanje će se održati u srijedu, 10. travnja 2019. godine u 18 sati u dvorani Knjižnice Dubrava, Avenija Dubrava 51a, 10000 Zagreb.

Tramvajska stanica za linije 4, 7 i 11 u neposrednoj je blizini, a za one koji dolaze autom ima parkirnih mjesta sa stražnje strane (pristup kroz Grižansku, uz Dom zdravlja).

Vladimir Matek

Od 2009. do 2013. bio je hrvatski veleposlanik u Stockholmu, a prije toga pri OESS-u i međunarodnim organizacijama u Beču (2002. – 2008.) te pri Vijeću Europe u Strasbourgu (1996. – 2000.). Prije ulaska u diplomaciju radio je – iako je diplomirao medicinu - kao vanjskopolitički novinar u „Večernjem listu“, a bio je i dopisnik „Vjesnika“ iz Pariza. Od umirovljenja potkraj 2013. godine istražuje obiteljsku povijest.

Komentirajte!

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.