Klub rodoslovaca: genetičko-selekcijske spoznaje i darvinizam

Pozivamo rodoslovce i prijatelje našeg društva da nam se u srijedu, 1. listopada 2014. godine pridruže u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu 21, u dvoranu “Katalozi” na predavanju našeg člana dr. sc. Ivana Jurića pod naslovom “Genetičko-selekcijske spoznaje i darvinizam”.

Prof. dr. sc. Ivan Jurić rođen je u Starim Mikanovcima 1940. godine. Redoviti je profesor na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je više od stotinu znanstvenih radova te napisao brojne članke za Opću te Hrvatsku enciklopediju. Sudjelovao je u organizaciji pedesetak znanstvenih skupova. Njegova aktivnost na osnivanju dvaju novih predmeta, Povijest poljoprivrede i Populacijska genetika, najuže je vezana uz tematiku knjige Genetičko podrijetlo Hrvata. Istraživao je početke poljoprivrede na tlu Hrvatske te matematička znanja Vučedolaca. Član je Komisije za genetiku FEZ-a (Europske federacije za zootehniku). Živi u Zagrebu i na otoku Pagu.

juric
S ranijeg druženja s dr. sc. Ivanom Jurićem

Dvorana će biti otvorena od 17 sati, a vas pozivamo da dođete ranije radi međusobnog upoznavanja i razmjene informacija te eventualnog plaćanja članarine našoj blagajnici.

Veselimo se vašem dolasku.

 

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.