Klub rodoslovaca: genetičko-selekcijske spoznaje i darvinizam

Pozivamo rodoslovce i prijatelje našeg društva da nam se u srijedu, 1. listopada 2014. godine pridruže u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu 21, u dvoranu “Katalozi” na predavanju našeg člana dr. sc. Ivana Jurića pod naslovom “Genetičko-selekcijske spoznaje i darvinizam”.

Prof. dr. sc. Ivan Jurić rođen je u Starim Mikanovcima 1940. godine. Redoviti je profesor na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je više od stotinu znanstvenih radova te napisao brojne članke za Opću te Hrvatsku enciklopediju. Sudjelovao je u organizaciji pedesetak znanstvenih skupova. Njegova aktivnost na osnivanju dvaju novih predmeta, Povijest poljoprivrede i Populacijska genetika, najuže je vezana uz tematiku knjige Genetičko podrijetlo Hrvata. Istraživao je početke poljoprivrede na tlu Hrvatske te matematička znanja Vučedolaca. Član je Komisije za genetiku FEZ-a (Europske federacije za zootehniku). Živi u Zagrebu i na otoku Pagu.

juric
S ranijeg druženja s dr. sc. Ivanom Jurićem

Dvorana će biti otvorena od 17 sati, a vas pozivamo da dođete ranije radi međusobnog upoznavanja i razmjene informacija te eventualnog plaćanja članarine našoj blagajnici.

Veselimo se vašem dolasku.

 

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.