Predavanje dr. sc. Stjepana Razuma u sklopu Tjedna arhiva

Hrvatski državni arhiv 10. listopada 2011. u 12 sati u velilkoj čitaonici na Marulićevom trgu 21 svečano obilježava Dan arhiva. Okupljenim uzvanicima obratit će se ravnatelj arhiva dr. sc. Stjepan Ćosić, ministar kulture mr. sc. Jasen Mesić, a izložbu "Hrvatski Sabor 1861." otvorit će predsjednik Sabora Luka Bebić.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovat će Danijela Pintarić i Đani Stipaničev.

U povodu Tjedna arhiva, predviđen je niz aktivnosti. Popis aktivnosti dostupan je putem web-sjedišta Hrvatskog državnog arhiva.

U sklopu tih aktivnosti, u četvrtak 13. listopada 2011. godine u 17 sati predavanje za rodoslovce održat će u Hrvatskom državnom arhivu dr. sc. Stjepan Razum. Naziv predavanja je "Izvori za proučavanje rodoslovlja u Nadbiskupskom arhivu u Zagrebu".

U Tjednu arhiva posjetitelji će uz stručnog vodiča moći razgledati zgradu, spremišta i laboratorije za restauraciju i fotografiju te sudjelovati u povijesnim, heraldičkim, genealoškim, paleografskim i arhivističkim radionicama i kupiti izdanja HDA po prigodnim cijenama.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.