Predavanje dr. sc. Stjepana Razuma u sklopu Tjedna arhiva

Hrvatski državni arhiv 10. listopada 2011. u 12 sati u velilkoj čitaonici na Marulićevom trgu 21 svečano obilježava Dan arhiva. Okupljenim uzvanicima obratit će se ravnatelj arhiva dr. sc. Stjepan Ćosić, ministar kulture mr. sc. Jasen Mesić, a izložbu "Hrvatski Sabor 1861." otvorit će predsjednik Sabora Luka Bebić.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovat će Danijela Pintarić i Đani Stipaničev.

U povodu Tjedna arhiva, predviđen je niz aktivnosti. Popis aktivnosti dostupan je putem web-sjedišta Hrvatskog državnog arhiva.

U sklopu tih aktivnosti, u četvrtak 13. listopada 2011. godine u 17 sati predavanje za rodoslovce održat će u Hrvatskom državnom arhivu dr. sc. Stjepan Razum. Naziv predavanja je "Izvori za proučavanje rodoslovlja u Nadbiskupskom arhivu u Zagrebu".

U Tjednu arhiva posjetitelji će uz stručnog vodiča moći razgledati zgradu, spremišta i laboratorije za restauraciju i fotografiju te sudjelovati u povijesnim, heraldičkim, genealoškim, paleografskim i arhivističkim radionicama i kupiti izdanja HDA po prigodnim cijenama.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.