Pittsburgh: The East European Magnet

U Pittsburghu, u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji od 1. do 3. kolovoza ove godine pod okriljem "Saveza istočnoeuropskih društava za istraživanje obiteljske povijesti" (Federation of East European Family History Societies, FEEFHS) održava se konferencija pod nazivom "Pittsburgh, Pennsylvania: The East European Magnet".

Konferenciju možete pratiti i na službenom blogu konferencije. Tamo se možete upoznati i s govornicima i pročitati njihove biografije.

Više o konferenciji možete pročitati u tekstu Marylynne Pitz, objavljenom u Pittsburgh Post-Gazette. Tekst je, dakako, na engleskom jeziku.

U nastavku vijesti možete pogledati promotivni videomaterijal konferencije, koji daje kratki povijesni pregled dijela zapadne Pensilvanije i tamošnjih istočnoeuropskih doseljenika. Materijal je također na engleskom.

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.