sve o porijeklu mog prezimena

Početna Forum Prezimena sve o porijeklu mog prezimena

Gledate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 62)
 • Objavio
  Postovi
 • #12985 Reply
  miro
  Guest

  poštovani ma već godinama me interesira sve o porijeklu migraciji mog prezimena kokić pok djed se preziva jurić kokić a stric i otac su izbacili jurić iz prezimena te ostavili samo kokić ima po šibeniku par obitelji s jurić kokić prezimenom ?

  #13001 Reply
  Franko Vuksan-Ćusa
  Guest

  molim vas podrijetlo mog prezimena.od 16.st.je u okolici Benkovca.

  #13026 Reply
  Tomislav Đurasović
  Guest

  Usrdno zamoljavam za odgovor o porijeklu mog prezimena.
  Unaprijed hvala.
  Lijep pozdrav
  T. Đurasović

  #13036 Reply
  Ružica Balen
  Guest

  Poštovani,
  molim Vas, ako imate opširan opis podrijetla prezimena Balen.
  Naime, administrator sam grupe, svi Baleni svijeta — ima nas oko 700 članova iz gotovo cijeloga svijeta.
  Ono do čega smo došli, prof Michele Balen, talijan , gradonačelnik maloga gradića Feltre u pokrajini Venetto i prof. Silvano Bonotto, talijan koji živi u Belgiji, grad Mol i ja, Ružica Balen, rođena u Retkovci, Vinkovci, a živim 35 godina u Zagrebu,jest ; Baleni imaju korijen podrijetla iz Belgije iz maloga mjesta Balen u pokrajini Antwerpen.
  Pokušavamo napisati knjigu o našem prezimenu i raseljavanju na sve strane svijeta, pa biste mi puno pomogli sa Vama dostupnim informacijama.

  Srdačan pozdrav

  Ružica Balen

  #13077 Reply
  Marijana Štern r.Žede
  Guest

  Poštovani
  Nadam se da ćete mi izaći u susret jer za naše prezime niko nije čuo niti zna njegovo porijeklo.Pokušala sam godinama nešto istražiti ali bez velikog uspjeha. Sa majčine (Ana) strane sam uspjela dosta saznati pa tako od djevojačkog prezimena Nemet (Nemeth) koje su za drugog Svj. rata h izbacili toj djedovo prezime, moja baka je bila dijevojačko Ana Črvek, djeda Josip Nemet. Imam i prezimena njihovih roditelja trenutno se ne mogu sjetiti imam negdje upisano jer sam željela napraviti rodoslovno stablo. sa majčine strane uspjela bar nešto mada bi voljela znati i njihovo porijeklo i gdje su generacijama živjeli i nastanjivali se .Znam da su po porijeklu mamini Mađari kao i sa tatine(Franjo) strane isto ali sve što znam je da se baka zvala Marija Ljiljan (Liliom) dijevojačko prezime a djeda Đuro Žede .Puno sam saznala i i naučila od roditelja o njima i da imam puno rodbine od Vladislavaca sa mamine strane do Ladimirevci sa tatine strane. Koje sam kao dijete i posjećivala dok nisu preminuli pa sve do Sao Paula do Teksasa i Njemačke imam i starih fotografija koje ćuvam ali o porijeklu moga djede i prezimenaod kuda potječe baš ništa ne možemo naci .nadam se da sam vam uspjela predočiti i pomoći u nalaženju i istraživanju podataka .Lijepo je ćuti kada netko prića o svom porijeklu a mi znamo malo ili gotovo ništa osim toga i prezime je svima neobično pa me i zanima jer možda je tokom desetljeća ili stoljeća došlo do promjena te se nadam da ćete mi izaći u susret .
  unaprijed se zahvaljujem na pomoći .

  #13092 Reply
  Miodrag Matijaš
  Guest

  Molim Vas pomoć oko porijekla mog prezimena. Već godinama smo u Čepinu. Međutim u crkvenim papirima se gubi svaki trag. Neka pretpostavka je da je došlo do nastanka iz prezimena Matyas, ali uslijed prepisivanja je došlo do izmjene.

  #13105 Reply
  Ksenija
  Guest

  Molim objašnjenje prezimena Ostojić, imam info da je prije j bilo Ostoić.
  Zahvaljujem, pozdrav!

  #13106 Reply
  stjepan
  Guest

  Molim porijeklo prezimena Ščapec.

  #13111 Reply
  Marko
  Guest

  Molim vas pomoć oko prezimena Đuričić. Imam saznanja da smo prije (otprilike 2 sv. rat) u papirima bili vođeni kao Gjuričić jer na tipkovnicama nije bilo slova Đ. Moje prezime postoji u Crnoj Gori (postoji i mjesto Đuričići), u Srbiji, Hrvatskoj..

  #13120 Reply
  marina plum udana šimic
  Guest

  poštovani zamolila bih vas da li možete istražiti moje prezime Plum,u hr nas ima možda 50ak znanih i stacionirani smo pretežito u Vukovaru, moj pokojni djed je bio Ivan Plum ,a baka takodjer pokojna Amalija djevojački Nadi ,baš zato što nas ima malo da otkrijemo odakle potječemo zapravo!

  #13128 Reply
  Gordan Gledec
  Keymaster

  Molim da unutar ove rasprave ne otvarate potpitanja vezana uz svoje prezime, nego da za tu potrebu otvorite novu temu. Od sad u ovu temu puštamo samo odgovore na već postavljena pitanja.

  #13252 Reply
  Tomislav Đurasović
  Guest

  Molim za odgovor na moj upit od
  29. 12. 2015. u 2:41:13
  Zahvaljujem uz lijep pozdrav!

  #13289 Reply
  Anita
  Guest

  Poštovani, zamolila bi vas da istražite prezime Babić. Zanima me odakle su došli i kada su došli prvi Babići u selo Gusakovec u Gornjoj Stubici. Zanima me i ime prvog čovjeka s prezimenom Babić koji se naselio u Gusakovec.
  Zahvaljujem, lijep pozdrav!

  #13290 Reply
  Krunoslav
  Guest

  POSTOVANI Htio bi saznati podrjeklo moje familije sa oceve strane je Prah prezime a sa majcine Skorjak sa bakino je Kokot a dedino Skorjak zahvaljujem unaprjed Prah kRUNOSLAV

  #13532 Reply
  Srećko Šelendić
  Guest

  Postovani
  Zanima me podrijeklo prezimena Šelendić
  Hvala puno
  Srećko

Gledate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 62)
Odgovor na: sve o porijeklu mog prezimena
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">