Roško Polje – Matice umrlih župe Roško Polje 1758-1805.

Početna Forum Zemljopisna područja Roško Polje – Matice umrlih župe Roško Polje 1758-1805.

 • This topic is empty.
Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Objavio
  Postovi
 • #8701 Reply
  Zavelim
  Guest

  Ako koga zanimaju podaci iiz Matice umrlih župe Roško Polje 1758-1805. može ih nać na ovom mistu:

  http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=2715.0

  #16930 Reply
  Vinko Jurkić
  Guest

  Poštovani,
  Interesira me porijeklo mog prezimena,iz priča sam čuo da potječu moji preci iz Roškog Polja,sada se nalazimo u Smričani-Župa Vidoši-općina Livno.
  Unaprijed se zahvaljujem.
  Bog.

  #17025 Reply
  milenko
  Guest

  Zanima me porijeklo prezimena Renic ili Renjic i ako ima negdje podataka o pocetku ili porijeklu toga imena-plemena

  #17873 Reply
  Franjo Lozic
  Guest

  Postovani! Nadam se da Vam necu pribaviti puno nepogoda, ako Vas zamolim, da mi pomognete u trazenju prezimena “Lozic”, pogotovo moga pradjeda Lozic, ime ?, Njegov sin se zvao Ivan Lozic, rodjen 1854. Koliko ja znam on je kasnije preselio u Crnice kod Bugojna u dobi od otprilike 20 do 25 godina. Tu je on osnovao i obitelj iz kojeg su potekla 4 sina, najmladji je bio moj otac Ivan (ili Ivo). Kolioko sam ja saznao, moj djed je umro 1942. ili 1944. g. u Crnicu. Medjutim moja necakinja Ana Tomas, nije pronasla u bugojanslkim Maticnim knjigama nista o njegovoj smrti niti o njegovom vjencanju, iz kojih bi trebalo barem proizaci ime njegova oca odnosno moga pradjeda. Moji roditelji su pricali da su on i njegov brat pobjegli iz Vinica, jer su imali nekog nesporazuma sa jednim agom ili pasom. Kako sam saznao u Vinicama postoje Maticne knjige tek od 1885, dakle trebalo bi pogledati onda u Roskom polju, jer ta zupa posjeduje Maticne knjige od 1838. g.
  Bio bih Vam jako zahvalan, ako biste mi mogli izaci u susret!!
  Uz srdacne pozdrave iz Bochuma, Njemacka!

  Franjo Lozic

  #18366 Reply
  Zdravko
  Guest

  Može li mi netko dati objašnjenje-uputstvo kako se registrirati ovdje? Kada odem na ovaj pokazani link, imam opciju registracija, ali kada probam sa registracijom kaže da je došlo do pogreške.

Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
Odgovor na: Roško Polje – Matice umrlih župe Roško Polje 1758-1805.
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">