Promocija knjige “Povijest Selišta Drežničkog”

Dana 29. ožujka 2017. godine u prostorijama velike dvorane “Katalozi” u Hrvatskom državnom arhivu s početkom u 17 sati, održat će se promocija najnovije knjige “Povijest Selišta Drežničkog” koju je nakon iscrpnih istraživanja izdao naš vrlo aktivan član gospodin Drago Brajdić.

Uz prezentaciju, gosp. Brajdić upoznat će nas sa svojim istraživanjem lokalne sredine koja je opstala kroz pet stoljeća na istom prostoru uz kontinuitet prezimena i obiteljske povijesti, usprkos burnim povijesnim događajima i prilikama te mijenama vlasti u svim tim stoljećima.

Prezimena koja se mogu naći i u “Modruškom urbaru” pokazuju nam da i u malim seoskim, lokalnim okvirima imamo mnogo toga što nas obogaćuje svojom izvornom poviješću.

Pozivamo vas da dođete i uživate u ovoj nadasve zanimljivoj prezentaciji . Radujemo se vašem odazivu i dolasku.

Naslovna slika: Panoramio, House Maria

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.