Predavanje izv. prof. dr. sc. Tomislava Galovića: Croati omnes et habitatores villae Superioris Dobasnizae

Na tragu predstavljanja Hrvatskog rodoslovnog društva studentima povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, sa zadovoljstvom najavljujemo nastavak započete suradnje putem predavanja njihovih nastavnika u okviru aktivnosti našeg Društva.

Tomislav Galović

izv. prof. dr. sc. Tomislav Galović

U četvrtak, 23. ožujka 2023. godine, u dvorani „Katalozi“ Hrvatskog državnog arhiva na Trgu Marka Marulića 21 u 19,00 sati, predstojnik Katedre za pomoćne povijesne znanosti i metodologiju historije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Tomislav Galović održat će predavanje pod naslovom „Croati omnes et habitatores villae Superioris Dobasnizae“. U predavanju će govoriti o svojim istraživanjima stanovništva i povijesti mjesta Dubašnice kod Malinske na otoku Krku kroz povijesna vrela i literaturu. Profesor Galović je o tom mjestu iznimno bogate povijesti objavio dugi niz radova i više knjiga.

 

Vladimir Matek

Od 2009. do 2013. bio je hrvatski veleposlanik u Stockholmu, a prije toga pri OESS-u i međunarodnim organizacijama u Beču (2002. – 2008.) te pri Vijeću Europe u Strasbourgu (1996. – 2000.). Prije ulaska u diplomaciju radio je – iako je diplomirao medicinu - kao vanjskopolitički novinar u „Večernjem listu“, a bio je i dopisnik „Vjesnika“ iz Pariza. Od umirovljenja potkraj 2013. godine istražuje obiteljsku povijest.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.