Početna Forum Prezimena Prezime Golubić i Sklepić (Szklepich)

U ovoj temi nalazi se 1 odgovor, ima 1 glas, a zadnji ju je ažurirao  Ing.Milenko Todorovic prije 7 godine i 10 mjeseci.

Gledate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Objavio
  Postovi
 • #8568 Odgovor

  Golubic

  Zanima me porijeklo prezimena Golubić i Sklepić, koje je njegovo znacenje, koliko je staro,gdje se prvi puta pojavljuje…Postoje li u povijesti neke poznate osobe sa tim prezimenima?

   

  hvala vam puno!

  #14913 Odgovor

  Ing.Milenko Todorovic

  Postovani Gospodine.
  Sobzirom da sam iz razloga povezanosti sa Prezimenom Golubic istrazivao poreklo kao i znacenje Prezimena Golubic na prostorima bivse Drzave dosao sam do sl. Informacija.
  Prezime Golubic je nastalo po dve sestre od koje se jedna zvala Golubica,bile su Kceri nekog Kneza sa Kosova koji se doselio na podrucje Knina za vreme seo e Srba sa Arsenijem Carnojevicem.
  Najprostranije i po nekim zapisima najvece poreklo Golubica potice sa okoline Ivanjice koji su se kao sto sam pomenuo bezeci od Turaka selili i naseljavali razlicite delove vecinom pod zastitom Mletacke Republike.
  Tako danas na podrucju Hrvatske zivi jako mnogo Fam.Golubic kako Pravoslavne tako i Rimokatolicke ispovesti.
  Smatra se da su svi u srodstvu pa cak i do 10 pokolenja po kadrovima ,tako je u Sremskim Karlovcima i danas na uvid zapis sa mapom selidbe pod tiranijom Turske.
  Takodje u jednom Klosteru u okolini Eisenstada u Burgelandu u Austriji postoji istorijski put doseljenika odnosno sada Gradiskih Hrvata medju kojima i danas ima prezime Golubic ili Gollubits i oni su cistog porekla iz Sela Golubic kod Knina kao i Zaovine i Goreca kod Ivanjice odnosno sa Tare.
  Spostovanjem.

Gledate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
Odgovor na: Prezime Golubić i Sklepić (Szklepich)
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">