M a r i n a c

Početna Forum Prezimena M a r i n a c

 • This topic is empty.
Gledate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Objavio
  Postovi
 • #8314 Reply
  mdwolf
  Guest

  Interesiram se za porijeklo prezimena Marinac.

  Inače, samo selo odakle potječe nalazi se u Hrvatskom Primorju pored Jablanca. Znam za više izdvojenih sela raštrkanih po Hrvatskoj istog imena: pored Vukovara, Buzeta ili u Pazarištima pored Gospića.

  Prije desetak godina izašla je čak i knjiga koja se bavila genealoškom analizom, odnosno podrijetlom svih zaseoka s područja Hrvatskog Primorja, međutim – usalijed meni nepoznatog razloga samo je zaseok Marinci u potpunosti izostavljen: kao da je ukazao iz samog Svemira….

  Drugo, prilikom nedavnog posjeta Francuskoj zapitali su me – jesu li Marinci iz Francuske tj. da je to tamo poznato prezime – ?
  Naravno, da me ostavilo pitanje u oblaku upitnika ali moram priznati i da me osobito zagolicalo, osobito pridružujući činjenici da niti na “novoj adresi” ne znaju odakle samo se stvorili dočim su sva ostala sela oko našeg razumljivog puta migracije.

  #17978 Reply
  Tonka
  Guest

  Pozdrav! Davno ste postavili pitanje na koje sam slučajno naišla. Moj djed i obitelj s tatine strane je također iz sela Marinci pired Jablanca i jednom prilikom sam i bila tamo, tata nas je odveo.

Gledate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
Odgovor na: Reply #17978 in M a r i n a c
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">