Projekt Europeana 1914-1918 u Hrvatskoj

Dani prikupljanja uspomena iz Prvog svjetskog rata 3. i 4. listopada u Hrvatskom državnom arhivu

Projekt Europeana 1914–1918 u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske provest će se u kulturnim institucijama pet hrvatskih gradova. Dani prikupljanja uspomena iz Prvog svjetskog rata počeli su 3. i 4. listopada u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, nastavit će se 10. i 11. listopada u Državnom arhivu u Osijeku te u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici, 12. i 13. prosinca u Gradskoj knjižnici Rijeka, a završit će 19. i 20. prosinca u Državnom arhivu u Dubrovniku te u Arhivskom sabirnom centru Korčula-Lastovo.

GREATWAR_1914-1918_final_landscape

Imate li na tavanu ili ispod kreveta skrivenu kutiju koja čuva dnevnike vašeg pradjeda ili prabake iz razdoblja od 1914. do 1918. godine? Pismo s ratne fronte ili vojne medalje? Fotografiju uz koju je povezana još neispričana priča? Pridružite nam se na Danima prikupljanja uspomena.

Stručnjaci iz kulturnih institucija građu će profesionalno digitalizirati te je dodati u online arhiv, a vi ćete svoje uspomene i dalje zadržati u obiteljskoj ostavštini. Ako ne možete doći na Dane prikupljanja uspomena više informacija o tome kako sami možete fotografirati, skenirati i staviti materijale na Europeanu možete pronaći na internetskim stranicama www.europeana1914-1918.eu/hr.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.