Snimanje priloga za emisiju eHrvatska

U srijedu, 7. listopada 2010. godine, u Hrvatskom državnom arhivu ekipa emisije eHrvatska snimila je prilog za svoju emisiju, koja se emitira srijedom poslijepodne na 2. programu Hrvatske radiotelevizije.

U emisiji su nastupili urednik web-sjedišta HRD-a Gordan Gledec te pročelnica Odjela za informacije i komunikaciju Hrvatskog državnog arhiva Vlatka Lemić.

Gordan Gledec govorio je o utjecaju Interneta i društvenim mreža na rodoslovna istraživanja, bazama koje su raspoložive istraživačima te programskoj podršci dostupnoj putem mreže.

Vlatka Lemić upoznala je gledatelje s mogućnostima koje nudi digitalizacija, predstavila je sustav Arhinet i govorila o njegovoj upotrebi.

Tijekom snimanja, u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva sreli smo članove HRD-a g. Mladena Andreisa, koji je demonstrirao mogućnosti digitalizirane arhivske građe i g. Ljudevita Mezea, koji je pokazao kako se koriste čitači mikrofilmova.

Emisija će biti prikazana u nekom od predstojećih termina (http://raspored.hrt.hr/).

Nakon prikazivanja, prilog će biti dostupan putem Youtubea, na kanalu emisije eHrvatska, a o emitiranju ćemo izvijestiti i na ovim stranicama.

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vam se svidi

2 komentara

  1. Miran says:

    Brži ste od vjetra..
    Pozdrav, Miran

  2. da mi se nije srušio comp za vrijeme montiranja videa (a projekt nije bio snimljen) i to bi bilo na jubitou 😀

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.