Novi web HRD-a

Nakon gotovo godine, promijenjen je dizajn web-sjedišta Hrvatskog rodoslovnog društva. Novi dizajn temeljen je na besplatnim predlošcima i slobodnom sustavu za upravljanje sadržajem. Nadamo se da će vam ovo sjedište biti preglednije od starog. Pozivamo vas da nam šaljete svoje priloge, kako bismo sadržaj sjedišta učinili svježim, relevantnim i vjerodostojnim. Evo nekoliko riječi i o novostima. Prvo, naslovnica. Uz izbornik na vrhu, nekoliko je tematskih cjelina. U gornjem desnom uglu je sustav za pretraživanje. Najnovija vijest ili članak bit će najavljeni na udarnom mjestu na naslovnici i ilustrirani nekom relevantnom fotografijom. Ispod glavne vijesti bit će dva stupca:

  • u lijevom će biti najave članaka vezanih uz iskustva i savjete istraživača,
  • u desnom će biti glavne vijesti vezane uz rad HRD-a.

U sasvim desnom stupcu, uz desni rub stranice, nalazi se izbornik u kojem možete pročitati vijesti iz raznih tema – istraživačkih ili o radu društva.

HRD

Novost je i to da za pregled sadržaja nije potrebna registracija: sjedište je otvoreno svima. Isto tako, slobodno možete komentirati članke koje objavljujemo. Doduše, ako se ta sloboda bude zloupotrebljavala, morat ćemo uvesti mjere zaštite. Ovdje prvenstveno mislimo na one koji ispunjavaju polja za komentare glupostima i besmislicama. Instaliran je i novi forum, na kojem možete postavljati svoja pitanja, a na kojeg također možete pristupati bez registracije. Primijetit ćete da su neki dijelovi sjedišta još uvijek na engleskom jeziku – radi se na prijevodu na hrvatski. Pogotovo to vrijedi za forum. Eto, nadamo se da će se naš web uspješno razvijati i da ćete biti zadovoljni sadržajima koje ćemo objavljivati.

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.