HRT1, 30. prosinca, 21:30: Čovjek s tri domovine

[EDIT]Premda najavljivana prvo za 22:40, zatim za 22:45, a onda i za 23:15, emisija je prikazana u 21:30. [/EDIT]

Dana 30. prosinca 2010. godine na prvom programu Hrvatske televizije u 21:30 emitiran je dokumentarni film Željka Rogošića pod naslovom "Čovjek s tri domovine".

Radi se o prvom dokumentarnom filmu rodoslovne tematike na ovim prostorima. Nadamo se da je ovaj film uvod u hrvatsku verziju serijala "Što misliš, tko si?".

U filmu "Čovjek s tri domovine" gledatelji mogu pratiti istraživanje obiteljske povijesti jednog od najpoznatijih svjetskih dizajnera rasvjete Jurija Agabekova, čovjeka koji je između ostalog osvijetlio Louvre, Katedralu sv. Pavla u Londonu, kupolu Sv. Petra u Vatikanu i Boljšoj teatar u Moskvi.


Juri Agabekov

Juri Agabekov istražuje događaje i sudbine iz bogate prošlosti svoje obitelji Žerjavić iz Hrvatskog zagorja, otkrivajući dugo skrivane tajne iz života oca Ladislava Žerjavića, radnika i revolucionara, i prastrica dr. Jurja Žerjavića, pravaša, župnika i graditelja Sv. Majke Božje u Mariji Bistrici.

U povodu prikazivanja filma razgovarali smo s njegovim autorom, Željkom Rogošićem.

Gordan Gledec

Istraživanjem rodoslovlja bavi se od 1999. godine. Uglavnom istražuje prezimena svojih predaka: Gledec (Poljanica Bistrička, Zagreb) i Hitrec (Martinci, Zlatar, Zlatar-Bistrica). U svom obiteljskom grmu ima preko 2400 pojedinaca. Zaposlen je kao profesor na Zavodu za primijenjeno računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.