3. koncert ciklusa Četiri godišnja doba Gudačkog kvarteta Rucner

U utorak, 14. listopada u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva održat će se koncert Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba“ Gudačkog kvarteta Rucner s početkom u 20.00 sati. “Jesen” je treći koncert Ciklusa koji traje već dvanaestu sezonu. Gost koncerta je Dani Bošnjak jedan od najuglednijih hrvatskih flautista i strastveni interpret barokne glazbe. Član je zagrebačke filharmonije i Hrvatskog baroknog ansambla. Na programu će se izvoditi djela N. Njirića, W. A. Mozarta, S. Šuleka i L. Boccherinija. Gudački kvartet br. 3 Stjepana Šuleka iz ciklusa “Moje djetinjstvo” (1984.) izvest će Kvartet Rucner u povodu 100. obljetnice rođenja skladatelja.


Gudački kvartet “Rucner”. Izvor: web kvarteta

Hrvatski državni arhiv ove godine pridružio se Gudačkom kvartetu Rucner kao suradnik u realizaciji projekta Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba“ s namjerom revitalizacije i promocije hrvatske glazbene baštine. Dio hrvatskog glazbenog bogatstva pohranjen je i u Hrvatskom državnom arhivu. Riječ je o ostavštinama poznatih hrvatskih skladatelja. Arhiv kao čuvar memorije sudjelovanjem u ovom projektu nastoji podići razinu svijesti o vrijednosti našeg glazbenog kulturnog nasljeđa te pobuditi zanimanje široke publike, ponajviše, mladog naraštaja za hrvatsku glazbenu baštinu koja je neosporno ostvarila europske dosege u glazbenoj umjetnosti.

Ulaznice možete kupiti u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21 radnim danom od 10,00 – 15,00 sati i sat vremena prije početka koncerta.

Ulaznice: 30,00 kn i 20,00 kn /đaci, studenti, umirovljenici.

Veselimo se Vašem dolasku.

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.