Osamsto slika Marije Bistrice

U srijedu, 9. prosinca 2009. godine u 19 sati u Mariji Bistrici otvara se izložba povodom 800 godina Marije Bistrice. Izložbu organizira udruga Sintoment, koja je u rujnu u sklopu obilježavanja 800-godišnjice prvog spomena (Marije) Bistrice priredila u mjesnom Domu kulture zanimljivu večer pod naslovom „Arhivski oblook 2/2 – 800 slika Marije Bistrice“.

Iz poziva:

9.12. 2009. 19:00 – Otvaranje izložbe

Prostor izlaganja primarno komunicira sa posjetiteljem kroz svih 5 osnovnih ljudskih osjetila. U tom susretu predviđa se potreba za produbljivanjem tih osjetila i na ona duhovna.

Postav multimedijalne izložbe prijateljski se odnosi prema prostoru Galerije, slično kao i tihi putnik prema Mariji Bistrici dok se spušta u njezinu dolinu, slično kao i Marijabistričanin prema dragome gostu.

Više o izložbi možete pročitati na web-sjedištu udruge Sintoment.

Darko Lacković

bavi se između ostaloga i istraživanjem gospodarske i socijalne povijesti područja Marije Bistrice. U istraživanju, osim svoga prezimena skupio je i pripadnike preko 3000 drugih prezimena. Obrađuje mahom prezimena župe Marija Bistrica s kraja 15. stoljeća do danas, ali se dotiče i ostalih zagorskih i zagrebačkih župa pa i šire. Do sada je u svom istraživanju obuhvatio preko 28500 osoba iz zemlje i inozemstva, istražujući od najmlađih osoba prema prošlosti po muškoj i ženskoj strani svih predaka te vraćanjem, od najstarijih zabilježenih predaka prema sadašnjosti.

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.