Predavanje Lidije Sambunjak o korištenju digitaliziranih matica

U utorak, 30. listopada 2012. godine u u 18 sati, voditeljica Centra za obiteljsku povijest u Zagrebu Lidija Sambunjak održat će predavanje "Korištenje digitaliziranih matičnih knjiga putem Interneta".

Ona će govoriti o pretraživanju matičnih knjiga na Internetu te rješavanju problema koji se tijekom pretraživanja mogu pojaviti. Ukratko će spomenuti i program indeksiranja, odnosno prepisivanja hrvatskih matičnih knjiga, koji za knjige na hrvatskom jeziku traje već zadnjih godinu dana.

Predavanje će se, kao i obično, održati u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva na Marulićevom trgu 21, u "Multimedijskoj čitaonici" (soba broj 28, prizemno lijevo).

Čitaonica je za rodoslovce otvorena od 17 sati.

Ivanka Rebrović

Istražuje pretke u Samoboru, Jaski, Ribniku, Karlovcu i Zagrebu – župu svetog Marka. Pregledala je 3. ogulinsku pukovniju, koja se nalazi na mikrofilmovima u Arhivu, a sad istražuje mjesto Tounj kraj Ogulina.

Možda vam se svidi

1 komentar

  1. Marcel says:

    Apropos digitaliziranih podataka na stranicama mormona (FAMILY SEARCH), treba ipak reći da podaci nisu potpuni, tj., da puno toga nedostaje. Npr., za moje prezime i rodoslovlje (Lončarić iz Krapinskih toplica) postoji dosta podataka ali mahom do 1900, poslije toga ništa. A i u okviru navedenog razdoblja (1800-1900 g.) nisu dostupni podaci o mojim djedovima, pradjedovima itd., mada su sasvim sigurno zavedeni u crkvenim knjigama župnog ureda. Nadam se da ću s našim izvorima (arhinet) biti bolje sreće. Usput, ako netko s dobrom iskustvom i pristupom podacima ima malo dobre volje da mi u tom smislu pomogne (moguć ev. razumni honorar), neka mi se javi. 🙂

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.