Predavanje dr. sc. Marine Krpan Smiljanec: Plemeniti Galjufi iz Vižovlja

Posljednje predavanje prije ljeta održat će se u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u 17 sati u Dvorani Katalozi Hrvatskog državnog arhiva na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu. Predavanje pod naslovom “Plemeniti Galjufi (Gallyuffi) iz Vižovlja” održat će dr. sc. Marina Krpan Smiljanec.

Dr. sc. Marina Krpan Smiljanec diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Odsjek za arheologiju), apsolvirala pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu, magistrirala informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu,  gdje je i doktorirala informacijske znanosti  s temom „Komunikacija zavičajnih sadržaja u digitalnoj sredini“. Predmet njezinog znanstvenog i stručnog rada i publiciranja je lokalna povijest, specifično s aspekta socijalne povijesti. Zaposlena je kao knjižničarska savjetnica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Predmet izlaganja biti će studija o pojavi, povijesti, genealogiji plemićke obitelji Galjuf čije sijelo je bila kurija Vižovlje kraj Velikog Trgovišća, a koja se u Hrvatskom zagorju (na području cesargradskog vlastelinstva) javlja krajem 16. ili početkom 17. stoljeća.

Naslovnica jedne sačuvane vrijedne „Knjige dobrodošlice“ kurije Vižovlje

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.