HDA: Ciklus komorne glazbe

U utorak, 3. lipnja u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva održat će se koncert Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba“ Gudačkog kvarteta Rucner s početkom u 20,00 sati. "Ljeto – u susret suncu!" drugi je ovogodišnji koncert iz Ciklusa koji traje već dvanaestu sezonu. Gost koncerta je Peter Soave, u svijetu priznat kao najistaknutiji majstor bandoneona i koncertne harmonike. Na programu će se izvoditi djela A. Piazzolle, D. Dobrina, A. Klobučara, K. Hercega i M. Simončića. Na koncertu će se predstaviti Facebook grupa "LAVICE" pod pokroviteljstvom Udruge žena oboljelih od raka dojke Virovitičko-podravske županije "JOŠ jedan DAN". Štićenice Udruge nosit će reviju večernjih haljina hrvatske modne kuće "LINEA EXCLUSIVE" by Sanja Čatlak.


Plakat za koncert

Hrvatski državni arhiv ove godine pridružio se Gudačkom kvartetu Rucner kao suradnik u realizaciji projekta Ciklusa komorne glazbe „Četiri godišnja doba“ s namjerom revitalizacije i promocije hrvatske glazbene baštine. Dio hrvatskog glazbenog bogatstva pohranjen je i u Hrvatskom državnom arhivu. Riječ je o ostavštinama poznatih hrvatskih skladatelja. Arhiv kao čuvar memorije sudjelovanjem u ovom projektu nastoji podići razinu svijesti o vrijednosti našeg glazbenog kulturnog nasljeđa te pobuditi zanimanje široke publike, ponajviše, mladog naraštaja za hrvatsku glazbenu baštinu koja je neosporno ostvarila europske dosege u glazbenoj umjetnosti.

Ulaznice možete kupiti u Hrvatskom državnom arhivu, Marulićev trg 21 radnim danom od 10,00 – 15,00 sati i sat vremena prije početka koncerta.

Ulaznice: 30,00 kn i 20,00 kn /đaci, studenti, umirovljenici.

 

Možda vam se svidi

Komentirajte!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.