prezime Bušić – značenje

Početna Forum Prezimena prezime Bušić – značenje

 • This topic is empty.
Gledate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
 • Objavio
  Postovi
 • #8265 Reply
  busic
  Guest

  Pozdrav, zanima me, zna li mozda netko znacenje prezimena Bušić iz Donjih Vinjana kod Imotskog. Kao i to od kud primarno potjece, naime, ja pouzdano znam da je u Donjim Vinjanima barem od 1700. godine prisutno ovo prezime.

  hvala na bilo kakvim informacijama
  puno pozdrava

  #15952 Reply
  Elvis Busic
  Guest

  Evo stoa sa uspjeo naci o prezimenu Busic, lijep pozdrav

  #16550 Reply
  Petar Busic
  Guest

  Prezime Busic oznacava niskog,zdepastog coveka. Taj podatak sam nasao u jednoj knjizi u kojoj se spominje da su Busici nastanjivali danasnji prostor istocne nemacke u kojoj i dan danas zive nasi rodjaci Luzicki Srbi.Jedan deo Busica se odatle zaputio u Imotski i tamo se nastanio do pojave Mletacke republike koja je trecinu pobila, trecinu pokatolicila i trecina je otisla na prostor Srbije.Pozdrav iz Beograda.

  #17543 Reply
  Dražen Bušić
  Guest

  Prvi Bušić je bio Toma.Spominje se oko 1700g na području kod Imotskog,Vinjani Donji i Gorica BIH,prezime je dobio po vrsti goveda(krave buše)imao je tri sina,Grgo,Marko i Jerko..Jerko je navodno odselio na podrucje kod Konjica i njegovi potomci nose prezime Jerkić..doazi za ovo su crkvene knjige rodjenih…sad gje su se selili od 1700tih..

Gledate 4 posta - 1 do 4 (od ukupno 4)
Odgovor na: prezime Bušić – značenje
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">