Početna Forum Prezimena Prezime Burazer

U ovoj temi nalazi se 4 odgovora, ima 2 glasa, a zadnji ju je ažurirao  Drago Burazer prije 6 godine i 9 mjeseci.

Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Objavio
  Postovi
 • #8050 Odgovor

  burazer

  Molio bih da mi netko odgovori o prezimenu Burazer ,njegovom porijeklu. J aznam da tog prezime je bilo u okolici dervente (hrvati) i u Boraji u okolici Šibenika. Da li je to isto pleme ?

  #8051 Odgovor

  Ibrahim

   

  Vase prezime BURAZER je izvedeno  iz turske rijeci  persijskog podrijetla :BIRADER,sto znaci “brat”.Takodjer,ima i  prezime Burazorovic.

   

  Izvor:A.Skaljic,Turcizmi u sh.jez.,Sarajevo 1985.,str.154.;P.Skok,Etimologijski rj.hrv.ili srp.jezika,kn.1,str.239.;ARJ,Vol.I,Zagreb 1880-1882.,str.739.;Dr B.Klaic,Rj.stranih rijeci,Zagreb 1962,sttr.224;Dr I.Smailovic,Tursko-bosanski rj,Tuzla 2007,str.47.

  Ibrahim Tabakovic,prof

  #12952 Odgovor

  Aleksandar

  Prezime Burazer/ Burazor je poreklom iz Topole ( okolina Niša ) . Svi su istog porekla . Najviše ih ima na području Kozare. Proverite rodoslov obzirom da smo svi poreklom Srbi , a sad koje ste vere … to je uvek volja vernika . Pozdrav rode

  #14092 Odgovor

  burazer

  prezime burazer je iz mjesta boraja pokraj šibenika. prezime burazer ima također oko dervente a tamo je nastalo što su 5-ero braće iz boraje otišli u derventu i tako tamo ostali

  #14155 Odgovor

  Drago Burazer

  Poštovani,

  vrlo je interesantna ova informacija koju ste objavili ”prezime burazer je iz mjesta boraja pokraj šibenika. prezime burazer ima također oko dervente a tamo je nastalo što su 5-ero braće iz boraje otišli u derventu i tako tamo ostali” pa sam slobodan zamoliti Vas za naš izravan kontakt radi dodatnog razgovora, bilo putem maila ili putem mobitela, 0989811516.
  Inače, ja sam iz B. luke, a mama i tata su iz Dervente (selo Gornja Bišnja) gdje sam u crkvenim knjigama naša o samo vjenčani list mog pradide, ali nema krsnog lista jer se 1860. godine, kao godine njegovog rođenja, nisu vodile knjige.

  Bio bih zahvalan ako bi mi se javili.

  Srdačan pozdrav,
  Drago Burazer

Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
Odgovor na: Prezime Burazer
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">