Početna Forum Pitanja istraživača Prezime Bakić

U ovoj temi nalazi se 2 odgovora, ima 1 glas, a zadnji ju je ažurirao  Šemsa Bakić Begić prije 2 godine i 5 mjeseci.

Gledate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Objavio
  Postovi
 • #12460 Odgovor

  Marko

  Poštovanje,

  Mene bi zanimalo ako bi mi mogli napisati o prezimenu Bakić. Svi moji sa očeve strane od djeda nadalje su iz Novigrada kraj Zadra. Znam da se prezime može pratiti od 15 st. 1644 g. su se preselili na Pag zbog Turaka, poslije su se vratili u Novigrad. Još znam da porijeklo vučemo iz Crne Gore. Jedino ne znam točno odakle. Bakića ima puno u Crnoj Gori(Vasojevići, Donja Morača,Klimenti, Bratonožići, bratstvo Bakić-Andrić it.) Radim obiteljsko stablo pa bi mi trebali podaci. Došao sam do najstarijeg predaka koji se zvao Šime Bakić sredina 17st. ne zna se di je rođen.

  Bio bih Vam jako zahvalan.
  Unaprijed zahvaljujem,

  Marko Bakić iz Zagreba.

  #12793 Odgovor

  Bakić Boriša

  Bakići su iz Andrijevice-Crna Gora.U crkvi u Andrijevici cete naci sve.

  #14020 Odgovor

  Šemsa Bakić Begić

  Ima nas Bakića i u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Po pisanim dokumentima smo tu još od sedmog stoljeća. Oduvijek vrlo imućna i obrazovana porodica. Navodno naše porijeklo vodi iz luke Bari u Italiji. Kad slučajno na TV vidim nekog Bakića, koji nije direktno u srodstvu sa nama, mislim tuzlanskim Bakićima, primjetim veoma mnogo sličnosti sa mojim muškim rođacima, u izgledu, stavu, garderobi koja je na njima, plava košulja bez kravate.

Gledate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
Odgovor na: Prezime Bakić
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">