Prezime Bakić

Početna Forum Pitanja istraživača Prezime Bakić

 • This topic is empty.
Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Objavio
  Postovi
 • #12460 Reply
  Marko
  Guest

  Poštovanje,

  Mene bi zanimalo ako bi mi mogli napisati o prezimenu Bakić. Svi moji sa očeve strane od djeda nadalje su iz Novigrada kraj Zadra. Znam da se prezime može pratiti od 15 st. 1644 g. su se preselili na Pag zbog Turaka, poslije su se vratili u Novigrad. Još znam da porijeklo vučemo iz Crne Gore. Jedino ne znam točno odakle. Bakića ima puno u Crnoj Gori(Vasojevići, Donja Morača,Klimenti, Bratonožići, bratstvo Bakić-Andrić it.) Radim obiteljsko stablo pa bi mi trebali podaci. Došao sam do najstarijeg predaka koji se zvao Šime Bakić sredina 17st. ne zna se di je rođen.

  Bio bih Vam jako zahvalan.
  Unaprijed zahvaljujem,

  Marko Bakić iz Zagreba.

  #12793 Reply
  Bakić Boriša
  Guest

  Bakići su iz Andrijevice-Crna Gora.U crkvi u Andrijevici cete naci sve.

  #14020 Reply
  Šemsa Bakić Begić
  Guest

  Ima nas Bakića i u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Po pisanim dokumentima smo tu još od sedmog stoljeća. Oduvijek vrlo imućna i obrazovana porodica. Navodno naše porijeklo vodi iz luke Bari u Italiji. Kad slučajno na TV vidim nekog Bakića, koji nije direktno u srodstvu sa nama, mislim tuzlanskim Bakićima, primjetim veoma mnogo sličnosti sa mojim muškim rođacima, u izgledu, stavu, garderobi koja je na njima, plava košulja bez kravate.

  #14360 Reply
  Miodrag Bakić
  Guest

  Svi Bakići vode porijeklo iz Crne Gore,iz mjesta Lijeva rijeka,opština Andrijevica.Rodonačelnik je Bako Vasojević,iz čega se vidi da pripadamo plemenu Vasojevića.Ima nas širom bivše Jugoslavije a takođe i na prostoru Mađarske,Češke i Austrije.Danas Bakića ima u sve tri konfesije,U Srbiji ,Crnoj Gori su pravoslavni,u BiH su pravoslavne ili islamske vjere a u Hrvatskoj pravoslavne ili katoličke vjere.Npr.selo kod Olova se zove Bakići i islamske su vjere ili u Hrvatskoj,u Novigradu su katolici a u selu Perna na Petrovoj gori su pravoslavci.Postoji u Hrvatskoj prezime Bakić koje je nastalo po baki izgovara se otegnuto baaakići.Ovo prezime nema nikakve veze sa nama.Sve u svemu ima nas i rod smo, iako smo podjeljeni po religijama i nacijama.

  #18244 Reply
  Nikša pl. Kuščić
  Guest

  Isto prezime ne znači i isti rod. Splitski Bakići zvani Bakulić nemaju nikakve veze sa Zadarskim ili Crnogorskim.

Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
Odgovor na: Prezime Bakić
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">