Porijeklo prezimena Zurak

Početna Forum Prezimena Porijeklo prezimena Zurak

 • This topic is empty.
Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Objavio
  Postovi
 • #15988 Reply
  Marko Zurak
  Guest

  Molim vas ako imate neke informacije o prezimenu Zurak. Podrijetlo,znacenje,starost,rasprostranjenost.Hvalanajljepsa na pomoci. (Takodjer ako imate neke informacije o prezimenima Nimcevic,Perica,Kardum (drugi preci))
  Hvala ljudi.

  #16495 Reply
  Marija
  Guest

  Prwzime Zurak, prema mojim saznanjima je Francuskog porijekla, navodno potječe od francuskog vojnika koji je za vrojeme Napoleona
  bio u ratu na području sadašnjeg Novigrada kod Zadra, tamo ostao i oženio se, kao i još neka prezimena od Istre do Dalmacije.

  #16528 Reply
  Vranski
  Guest

  Prezime Zurak je staro prezime sa područja Lisičića. Do sad meni poznat spominju se 1612. godine u selu Bilina (Kristijan Juran, Morlaci u Šibeniku između ciparskog i kandijskog rata) i to braća Mirko i Mihovil Zurković (Zurcouich). S obzirom da su stanovnici Biline ustvari novi stanovnici Lisičića (Stanko Bačić, Perušić) očigledno se radi o istim obiteljima.
  Nadalje 1569. godine Kate pok. Andrije Bolića iz Novigrada ostavlja Martinu sinu Luke Zurkovića (Zurak) dva gonjaja zemlje (Brtan Josip, Župa Islam Latinski). Nejasna je stvar samo od kud je taj Martin sin Luke Zurka. Bitno je napomenuti da se prezime Zurak nalazi u Novigradu kroz 17. st.
  1691. godine u selu Radovin su krizmane dvije osobe prezimena Zurak (Zurković) i to Margarite Zurković (kuma Katarina Zurković) i Filip Zurković.
  Očigledno se prezime Zurak nalazi na ovim prostorima krajem 16. i 17. st. u velikoj rasprostranjenosti.
  Nadalje prezime Zurak uspoređivati sa Francuskim porjeklom je neprimjereno.
  Svakako da je puno ljudi za svoje prezime izjavljuju da su nasljednici nekog Francuskog vojnika a i sami neznaju kad je Napoleon vladao ovim krajevima. Da znaju kad je vladao svakako nebi onda govorili gluposti.

  #16756 Reply
  Marko Kutija
  Guest

  Pozz, prezime Zurak nose rimokatolici u selu Bjelina blizu Benkovca. tamo se žitelji spominju 1418 god, to tvrde srpski književnici. Moje prezime Kutija nastalo je u 17 stoljeću razdvajanjem troje braće Zurak iz sela Lisičić. ZURAK je selo u Iranu to je najstarije porijeklo te riječi sto sam našao.

  #16878 Reply
  Marko Zurak
  Guest

  Hvala svima, ukoliko imate još neke informacije slobodno napišite.

Gledate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
Odgovor na: Porijeklo prezimena Zurak
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">