Početna Forum Prezimena Porijeklo prezimena Koska

U ovoj temi nalazi se 6 odgovora, ima 1 glas, a zadnji ju je ažurirao  Doktor prije 9 godine i 4 mjeseci.

Gledate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Objavio
  Postovi
 • #8269 Odgovor

  Ivan Koska

  Molio bih da mi pomognete kako doči do porijekla prezimena KOSKA ,znam samo da su obitavali posljednjih 300-tinjak godina uSremskoj Kamenici i okolici ili kako početi tražiti  pretke po knjigama umrlih pošto je to sada u drugoj državi.

  unaprijed hvala.                                          

  #10554 Odgovor

  Stefanija

  JA SAM RODJENA U SREMSKOJ KAMENICI. MOJA BAKA JE BILA IZ PORODICE KOSKA. MOZDA SMO I ROD U TAMO NEKOM KOLENU. U KAMENICI IH I DANAS IMA DOSTA, NEKE I LICNO POZNAJEM JER SU MI JOS ZIVI RODITELJI KOJI YIVE TAMO. INACE ZIVIM U NOVOM SADU. VOLELA BIH DA SE CUJEMO POSTO SADA ZA MOG UNUKA PRAVIM PORODICNO STABLO.
  POZDRAV.

  #10635 Odgovor

  Božidar Koska

  Poštovana gospođo štefanija! Naš otac je također rođen u Sremskoj Kamenici 1905. godine od oca Gabrijela i majke Magde, rođene Adamek, i sigurno smo u krvnoj vezi. Prema nekim izvorima, a o čemu svedoče i brojni grobni spomenici, u Kamenici je prije II sv. rata živjelo 200-250 osoba s prezimenom Koska. Činjenica je međutim da se rođenjem večinom žeske djece i raseljavanjem muškog dijela obitelji broj sveo na svega nekoliko. Imao sam prilike komunicirati i sa Koskama iz crne Gore, za koje se zna da je njihov pradjed 1911. godine otišao u Nikšić kad se gradila pivovara, te se tamo oženio i stvorio brojnu obitelj koja sad broji preko 30-tak članova s prezimenom Koska. Dakle, zasigurno smo u rodu a da to i neznamo. Poštovanje !!

  #11744 Odgovor

  Štefanija Ristić

  Moja baka Koska Štefanija rodjena je u Sremskoj Kamenici 1902. godine od oca Koska Gavre i majke Adamek Lenke.

  #12485 Odgovor

  Božidar Koska

  Gospođo Štefanija! Eto, očito smo rođaci jer prema svemu sudeći Vaša baka Štefanija i moj otac Gašpar Koska, rođen 1905. u Kamenici, su brat i sestra. Koliko se sjećam imali su još braće…Kazimira, Iliju, Marka (on je emigrirao u Belgiju), sestru Katu (udana Carin, preselila 91. iz Petrovaradina u Rijeku), a drugima sam iskreno rečeno i zaboravio imena….. Dakle, definitivno smo u krvnom srodstvu. Majka Vaše bake Lenka…ili u dokumentima koje ja imam Magda, se ustvari zvala Magdalena …. Volio bih stupiti u kontakt s Vama jer i mene zanimaju korijeni i porijeklo….moj e-mail….bozidar.koska@gmail.com. Pozdrav iz Zagreba !!!

  #14686 Odgovor

  Mirin koska

  Poreklo koska prezimena je tursko ima dokumentovano oni su ziveli u danasnjoj srbiji i vojvodini bavili su se trgovinom zenili sa starosedeocima neki su otisli na sever ceska hrvatska slovacka itd stigli su osvajanjem balkana sa sulejmanom velicanstvenim

  #15731 Odgovor

  Doktor

  Postovana Mirin Koska,
  Ocito da ne znate pravopis a samim tim ni istoriju..
  Jedno od najuglednijih prezimena od kraljevske loze u Poljskoj je upravo prezime Kostka, u Poljskoj je nastalo i tako zvuci u originalu, cak postoji i katolicki svetac Saint Stanislaus Kostka… i to sve mnogo prije 1500te godine kada je Sulejman krenuo na Balkan….
  Posle migracija iz Poljske u Cesku prezime se mjenja u Koska zbog Ceskog dijalekta i izgovora a moze da se prevede kao ”kost” i kao ”kocka” sa bilo kojeg slovenskog jezika tako je danas to prezime u Crnoj Gori evoluiralo u Kocka…
  Dakle stvar je jasna, radi se o jednom istom prezimenu: Kostka,Koska,Koskova,Koshka,Kocka itd i to su mnogo jaka prezimena u Ceskoj i Poljskoj tako da je nemoguce pobiti tu cinjenicu a i na kraju krajeva tu je DNK koji nema ni jednu dodirnu tacku sa Turskom… Turska do prije 100 godina nije ni imala prezimena kada su i donijeli zakon da svi moraju da imaju prezimena posto poto pa su sami sebe cascavali kako su htjeli a i ne vidi se nikakva fizicka slicnost izmedju nas i njih.
  Tvrdim da ne postoji ni jedan dokument koji spaja Koske i Tursku i ne sirite dezinformacije.
  Lijep pozdrav,
  Doktor.

Gledate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
Odgovor na: Porijeklo prezimena Koska
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">