Početna Forum Prezimena Nađ

U ovoj temi nalazi se 1 odgovor, ima 1 glas, a zadnji ju je ažurirao  Mihajla Capić, rođena Nađ prije 1 mjesec.

Gledate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Objavio
  Postovi
 • #8659 Odgovor

  ivan nađ

  E ovako, da se za početak predstavim 🙂

   

  Moje ime je Ivan Nađ i dolazim iz Ferdinandovca, mjesta u Podravini, gdje već neko vrijeme žive moji preci. Otac Stjepan i djed Mirko istog prezimena (napomenuo sam jer u mjestu postoji još nekoliko ljudi istog prezimena, ali i imena).

  Dobio sam nekoliko različitih informacija o porijeklu svog prezimena, vrlo vjerojatno je to primjena mađarskog prezimena Nagy

  Također, preci su, ako su moje informacije točne, jedna od nekoliko obitelji koja se sredinom 19.st. iz naselja Stari Brod usred teških poplava preselila na “hrvatsku” stranu rijeke Drave.

  To je jedna od informacija koju sam dobio.

  Druga informacija je da su preci bili nekakvi vlastelini i plemići. Nešto su nam doma slali na kućnu adresu o izradi rodoslovnog stabla prije desetak godina, neko društvo za koje nisam siguran je li legitimno i da li još postoji. To se plaćalo par tisuća kuna koje onda, nažalost, nisam imao iako me to pitanje još i dan danas pomalo muči, ima li išta plemićko u mom podrijetlu.

  Sad ako bi bilo ikako moguće da mi netko od vas to potvrdi budući da nemam pristup nikakvom arhivu.

  S poštovanjem,

  mg.ed. Ivan Nađ

  #14242 Odgovor

  Mihajla Capić, rođena Nađ

  Dobar dan!

  Evo ja sam nedavno bila u Mađarskoj, pa nam je vodič objasnio da prezimena koja završavaju na đ su bila aristrokratske obitelji.

Gledate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
Odgovor na: Nađ
Vaše informacije:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">